CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM

Modules

De basismodule kunt u uitbreiden met extra modules. De extra modules van het Easydrop CMS zijn:

 

Nieuwsberichten toevoegen

Met deze module kunt u zelf nieuwsberichten maken en plaatsen in uw website. De nieuwsberichten module bevat functionaliteit voor het rubriceren van berichten, automatische publicatie en archivering van nieuwsberichten. De berichten zijn voorzien van een titel, de datum van publicatie en een auteursvermelding. De datum staat automatisch op vandaag, maar u kunt ook een andere datum aan uw bericht geven. Zo kunt u een oud bericht weer actueel maken. Dan typt u het bericht, of u plakt er gekopiéerde tekst in. Net als in gewone tekstpagina's kunt u alle tekststijlen gebruiken en zelfs afbeeldingen plaatsen. Vervolgens geeft u eventueel de bron aan, met de daarbij behorende link. Het bericht staat direkt online, vers van de pers.

 

Een nieuwsbrief

Met behulp van het content management systeem kunt u zelf teksten, afbeeldingen, tabel, etc. invoeren voor de digitale nieuwsbrief. Deze tekst wordt samengevoegd met een template waarin uw huisstijlgegevens zijn opgeslagen. Deze template bevat de vaste opmaak van de nieuwsbrief met daarin bijvoorbeeld het logo. Bij het aanmaken van een nieuwsbrief kunt u aangeven wanneer de nieuwsbrief verzonden moet worden. Bezoekers van uw website kunnen zich aan-en afmelden voor de nieuwsbrief.


Antwoord formulieren

Net als in de standaard formulieren kunt u zelf tekstvelden, selectboxen, checkboxen of radiobuttons toevoegen aan het online formulier. Nadat een bezoeker een online formulier heeft ingevuld en verzonden worden de gegevens verzonden naar een zelf te definiëren e-mailadres. Het verschil met het standaard formulier is dat de bezoeker een bevestiging per email krijgt met de gegevens die hij heeft ingevuld.

 

Product presentaties

U kunt zelf productgroepen aanmaken en hier producten aan toevoegen. Producten bevatten een Product naam, een Model/type omschrijving, een Artikelcode, een Prijs, een Omschrijving en een Product afbeelding.

 

Webshop functionaliteit

Dit pakket is niet geschikt om een webshop mee te bouwen. Maar wilt u enkele van uw producten toch graag online verkopen, dan kan de product presentatie pagina's worden uitgebreid met een zgn winkelwagentje. Op deze wijze kunt u toch producten online verkopen zonder daarvoor een echte shop te hoeven in te richten. Uiteraard kunnen we hier betaalsystemen als iDeal en PayPal aan koppelen.

 

Fotoalbums

Met deze module kunt u zelf online fotoalbums aanmaken en onderhouden in uw website. Aan elk online fotoalbum kunnen digitale foto's toegevoegd worden. U kunt in één keer meerdere foto's uploaden en toevoegen en voorzien van een omschrijving. Van elke foto wordt automatisch een thumbnail (kleine afbeelding) gemaakt. U kunt zoveel fotoalbums aanmaken als u wilt. Bij het openen van een fotoalbum worden de foto's als thumbnails getoond. Door verder te klikken op een thumbnail, wordt de grote versie getoond van de foto met de omschrijving. Nu kunt u zonder dit venster te sluiten ook de andere foto's in het album bekijken.

 

Routebeschrijving

Bij deze module hoeft u bijna niets zelf te doen. Easydrop zal bij het opleveren van uw website deze op Google Maps gebaseerde module reeds geïnstalleerd hebben. U kunt desgewenst zelf de marker verplaatsen en u kunt eveneens de schaalgrootte van de kaart bepalen. Uw bezoekers krijgen vervolgens na het invoeren van hun adres een gedetailleerde routebeschrijving naar de door u ingestelde locatie.

 

Zoekfunctie

Ook bij deze module hoeft u niets zelf te doen. Er wordt gezocht op alle teksten binnen de website en de bezoekers krijgen een resultpagina te zien met een lijst van alle pagina's waarin het zoekwoord voorkomt. De pagina's worden als link weergegeven met titel en omschrijving.

Iemand voor wie mensen bang zijn, is bang voor mensen.
Lao-Tse